Intacs zijn fijne ringen uit PMMA gemaakt die worden geplaatst in het hoornvlies bij patiënten met abnormale  vervorming aan het hoornvlies, o.a.  keratoconus., dit is een afwijking waarbij uw hoornvlies niet perfect bol meer is maar eerder een beetje ellipsvormig.

ELLIPSVORMIG       

 

BOLVORMIG  NA INTACS

 
De ringen worden geplaatst onder lokale verdoving, met de femtosecond laser.

De ingreep duurt zo n 20 minuten.

Een hechting wordt geplaatst op de ingangsplaats van de ringen. 

Deze ringen worden goed verdragen door het oog, de kans op afstoting is minimaal.

De ringen zullen uw hoornvlies terug ronder maken en de ellipsvorm, die u een vervormd beeld gaf proberen te corrigeren, de mate waarop dat gebeurt, is moeilijk vooraf te voorspellen, de ringen hebben vaak een verbeterend effect en in het slechtste geval  een stabiliserend effect op de keratoconus en beletten dat deze erger wordt.

Na de ingreep kan u weer naar huis gaan, u zult de dag zelf een irritatie voelen, het oog is wat rood en er is een beetje een schurend gevoel.

De risico’s van de ingreep zijn minimaal.

Wees in het begin voorzichtig wrijf niet in het oog, ga niet zwemmen, vermijd stofferige omgeving en neem contact op met uw oogarts als uw oog plots rood of pijnlijk wordt.

De snelheid waarmee uw zicht verbetert is zeer wisselend, het kan  langzaam verbeteren tot meer dan een jaar na de ingreep.