Oogarts groepspraktijk in Limburg

Specialist in ogen laseren en lensimplantaten

Team

Ons team is een unieke mix tussen ervaring en jonge ambitie.

Oogarts Dr. Colla startte met de ooglaserbehandelingen en lensimplanten in 1999 als 1 van de pioniers in de Benelux. De ervaring die ze in al die jaren opbouwden is van grote waarde, en Dr. Colla deelt deze vol overgave met haar dochter, Dr. Dewilde, die in 2014 het team vervoegde. Dr. Dewilde specialiseerde zich verder in ogen laseren en lensimplanten en behaalde in 2018 een postgraduaat in cataract en refractieve chirurgie aan de Ulster University (UK). Samen zorgen ze voor een behandeling op maat van elke patiënt.

Ons verpleegkundig team van optometristen en verpleegkundigen heeft in de loop der jaren een vaste routine opgebouwd bij de vooronderzoeken en het assisteren tijdens de procedures. Ze zijn erg zorgzaam voor elke patiënt die bij ons behandeld wordt.

Sinds begin 2018 beschikken we over de nieuwste Teneo 317, daarmee zijn we in ons oogcentrum toe aan de zevende generatie excimer laser!

Deze unieke laser zal de beelden die vooraf gecapteerd zijn met ongelooflijke precisie projecteren tijdens de laserbehandeling. Hierdoor wordt een specifiek patroon van aberaties (dit zijn de uitstralingen van het oog in het donker) en astigmatisme verwerkt in de standaard correctie tijdens de behandeling

De laser beschikt over een ultrasnelle eyetracking, een camera die constant tijdens de behandeling het oog mee volgt en de detail-afwijkingen corrigeert. De snelheid lijkt futuristisch, en is 5 keer sneller dan oudere lasertoestellen. De precisie voor alle specifieke behandelingen van bijziendheid, verziendheid, gecombineerd met astigmatisme en aberaties is subliem en niet te vergelijken met de voorgaande generaties lasers.

Het laserplatform werd volledig uitgebouwd in het Oogcentrum en wordt enkel door ons vast team gebruikt. Een meerwaarde in de organisatie, routine en precisie.

Sinds 2019 is er een samenwerkingsverband met de Laser Vision Clinics, een samenwerking van 35 refractieve oogchirurgen in België. Kennis delen, en ervaringen uitwisselen om zorg op hoog niveau te garanderen.