Oogarts groepspraktijk in Limburg

Specialist in ogen laseren en lensimplantaten

Vooronderzoek

Tijdens het vooronderzoek wordt het oog in detail bekeken om na te gaan of je geschikt bent voor een ooglaser of lensimplantbehandeling.

Er zijn 2 soorten vooronderzoeken voor ooglaseren en lensimplanten:

1.QUICKSCAN

Wat? Je oog wordt in kaart gebracht door onze technische assistenten en optometristen, de oogarts superviseert de onderzoeken tijdens of na de raadpleging.

Tijdsduur? 15 minuten

Wachttijd? Binnen de week

Contactlenzen? De dag zelf best uitlaten

Chauffeur? Niet nodig

Kortom: Een snelle en korte afspraak met een advies of, en welke laser- of lensimplantbehandeling een mogelijke oplossing voor jou is.U kan naar huis met een korte bondige uitleg en de juiste informatiefolder.Deze quickscan geeft een betrouwbaar advies, doch voor definitief groen licht voor een operatie dient een uitgebreid vooronderzoek en gesprek met de oogarts ingepland te worden, dit kan eventueel op de dag van de eventuele behandeling.

Maak hieronder een afspraak:

2. VOORONDERZOEK

Wat? Je oog wordt volledig opgemeten, nadien bespreekt u met de oogarts de verdere behandeling.U krijgt ruime tijd om al uw vragen te stellen.

Tijdsduur? 1-2 uur

Wachttijd? Binnen de 2-3 weken

Contactlenzen? Zachte contactlenzen dient u minimum 3 dagen uit te laten, harde contactlenzen 6 weken

Chauffeur? Veelal worden pupilverwijdende oogdruppels gedruppeld, waardoor uw zicht waziger wordt en een verre rit naar huis niet altijd vanzelfsprekend is.

Kortom: Een uitgebreide afspraak met mogelijkheid tot definitieve planning van een ingreep.Je kan ineens een vooronderzoek plannen zonder dat een quickscan noodzakelijk is.ENKELE VOORWAARDEN VOOR QUICKSCAN EN VOORONDERZOEK

> 18 jaar

Stabiele oogcorrectie van minstens 1 jaar (voor ooglaseren).

Goede algemene gezondheid

Geen zwangerschap, > 3 maand na borstvoeding